Lees op deze pagina alles over mijn boek Geen Woorden Meer!

Geen Woorden Meer

Twee meisjes, twee oogpunten. Gevoelens in woorden op papier, maar deze niet durven uiten aan de buitenwereld. Een verhaal over twee totaal verschillende personen, die toch meer met elkaar gemeen lijken te hebben dan gedacht. Een verhaal waar ook geobsedeerde moeders, wel erg opdringerige ex-stiefvaders en het al en al gepest, een belangrijke rol krijgen. Een verhaal over Emma en Maud en waarschijnlijk vele anderen.

Iets Over Mij Als Auteur

Ik was zeventien jaar toen ik aan Geen Woorden Meer begon en heb het dan op achttienjarige leeftijd eindelijk af weten te ronden. Tijdens het schrijfproces was ik omringd door gillende pubers (waarvan ik er zelf stiekem ook een van was/ben) en dit heeft mij dus ook veel inspiratie geboden voor de personages. Zelf heb ik gelukkig nooit een enkele vorm van gepest mee hoeven maken, maar toch had ik interesse in het onderwerp. Wat doet het met mensen? Heeft de ‘boosdoener’ ook gevoelens? Ik hoop dat ik met dit boek mensen kan laten nadenken over die vragen en dat ik ze kan laten beseffen hoeveel woorden met iemand kunnen doen. Mijn schrijfstijl is rechttoe rechtaan, en een tikje eigenwijs waarbij ik aan de hand van humor en creativiteit een zeer serieus thema op de lezer wil in laten werken.

Inkijk

Ik doe zo mijn best, echt waar. Het liedje ‘Appreciate Me’ klinkt door de speakers. Waardering? Maakt waardering de mens gelukkiger? Voel ik me daarom zo ellendig. Van waardering is er geen sprake namelijk. Alles wat ik doe in huis is te weinig, te onvolledig of te afwezig in de ogen van mijn moeder. Alles wat ik doe voor school en voor werk, daarvoor doe ik te veel in de ogen van mijn vrienden. 
Ruzie met mijn moeder en met Joris gehad vandaag. Ik ben te druk bezig met leuke dingen, terwijl ik me meer moet focussen op school en werk. Terwijl ik volgens Joris te weinig tijd voor hem vrij maak, omdat ik altijd aan het werk ben. Maar ja, ik moet toch werken, wil ik leuke dingen met hem doen? Ik snap het niet. Wat willen ze nou van me? Het refrein van het liedje is betekenisvol maar dubbelzinnig. ‘Kindness’ maakt me wel degelijk zwak, toch wil ik niets liever dan dat degenen die van me houden, me appreciëren. 
Het is constant de schommeling tussen normen en waarden en ik weet niet meer wat ethisch handelen is. Het zijn twee partijen die dichtbij mij in het leven staan, maar toch voelt het voor mij als twee verre uitersten. Hoe kan ik voor mijzelf kiezen als mijn keuzes altijd beïnvloed worden? Hoe kan ik überhaupt mijzelf waarderen, zonder de waardering van een ander?